Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΝΟΙΑΣ 2012


Το Σάββατο 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας 2012 με σκοπό την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άπνοιας της CMAS  στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Και τα δυο αγωνίσματα, στατική άπνοια και δυναμική άπνοια, διεξήχθησαν σε μία αγωνιστική, το Σάββατο 14 Ιουλίου. Οι συμμετοχές ήταν λίγες αλλά αξιόλογες με αποτέλεσμα η Εθνική να απαρτίζεται πλέον από αθλητές με υψηλές επιδόσεις. Οι αθλητές είχαν απαραιτήτως αθλητικά δελτία με θεώρηση ιατρού.Οι διαδικασίες έκδοσης δελτίων για αθλητές άπνοιας της ΕΟΥΔΑ CMAS ξεκίνησαν μόλις φέτος, έτσι δεν υπάρχουν ακόμα πολλοί επίσημοι αθλητές της ομοσπονδίας, ωστόσο αυτή είναι η αρχή και πολλοί αθλητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον  για να εκδώσουν  δελτία και να καταχωρηθούν επίσημα σαν αθλητές στην ΕΟΥΔΑ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Το κολυμβητήριο του Αλίμου ήταν ολόκληρο στην διάθεση των διοργανωτών και των αθλητών και η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική. Ωστόσο όλες οι διαδικασίες και οι κανονισμοί ακολουθήθηκαν επακριβώς υπό την επίβλεψη του αντιπρόεδρου της ΕΟΥΔΑ του κου Αναγνώστου. Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο Μπέλλος Απόστολος και επιτροπή του αγώνα οι Κουκούλας Νίκος, Ζωνομέσης Βασίλης, Πρωτοψάλτης Άρης.
 
Ο αγώνας ξεκίνησε με στατική άπνοια μετά την κλήρωση της σειράς των αθλητών.
Η προθέρμανση του πρώτου αθλητή του Σακκά Γιώργου ξεκινάει στις 16.12. Ο Σακκάς ολοκληρώνει την προσπάθειά του άψογα και  κλείνει την επίδοσή του με 5.19 και με το χάλκινο μετάλλιο.
Ακολουθεί  ο Αλέξης Βαλλιάνος με επίδοση 06.07 που του χαρίζει την 1η θέση και ακολούθως ο Άγγελος γρίβας με 05.32 που καταλαμβάνει την 2η θέση.

Μετά από μία ώρα διάλειμμα ακολουθεί το αγώνισμα της δυναμικής.
Στην δυναμική οι συμμετοχές είναι πέντε και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του νέου πρωτοκόλλου εξόδου που περιλαμβάνει την απόρριψη ενός μικρού βάρους 250gr που φέρει ο αθλητής και το οποίο καθορίζει επακριβώς την μέτρηση της επίδοσης. Στην έξοδο επίσης ο αθλητής πρέπει να αγγίξει έναν κίτρινο δίσκο που τον προτείνει ο κριτής μέσα στο παράθυρο των 5-10sec μετά την έξοδό του.
Στην δυναμική ο Άρης Ιωαννίδης του ΣΕΚΘ κάνει την καλύτερη επίδοση της ημέρας με 178.8 μέτρα η οποία του χαρίζει την πρώτη θέση. Ο Γιώργος Σακκάς αθλητής του Γλαύκου θα στρίψει τα 150 και ολοκληρώνει με επίδοση 151,8 που τον κατατάσσει στην δεύτερη θέση. Ο Δημήτρης Κούμουλος άνετος βγαίνει στα 127.4 και κερδίζει την τρίτη θέση από τον Αλέξη Βαλλιάνο του Ν.Ο ΧΑΝΙΩΝ που κάνει 127 μέτρα.
Ο Άγγελος Γρίβας του Ν.Ο. ΒΟΥΛΑΣ που ακολουθεί κόβει την επίδοσή του στα 78.25 πολύ μακριά από τις δυνατότητές του.

Ακολουθεί απονομή από τον κύριο Αναγνώστου και μετά αθλητές και κριτές κατευθύνονται στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου όπου έχει φαγητό, κουβέντα και αθλητικά ποτά.

Εκτός από τους αθλητές ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στους κριτές που συμμετείχαν στον αγώνα σε διάφορες θέσεις και ήσαν οι Ζέτα Κάρτσιακλη, Καλογερόπουλος Βασίλης, Κωλλέτης Ανδρέας, Μοναστήρογλου Γιώργος, Μπέλλος Βασίλης, Μπόκας Δημήτρης, Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος, Ταγαράς Γεώργιος, σας ευχαριστούμε όλους.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου