Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
Ε.Ο.Υ.Δ.Α.
**********

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΑΠΝΟΙΑΣ  2012

H  ΕΟΥΔΑ διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Άπνοιας του έτους 2012.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του έτους 2012 θα διεξαχθεί στις 14 και 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, στην Αθήνα.
Στον αγώνα θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της δυναμικής άπνοιας και της στατικής άπνοιας.   
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

Το παράβολο συμμετοχής θα είναι 20 ευρώ ανά αθλητή ανά αγώνισμα.
Ο αγώνας  είναι ατομικός και οι αθλητές αν επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε ένα μόνο αγώνισμα η και στα δυο.
Στον αγώνα θα ισχύσουν μόνο εθνικά ρεκόρ και όχι παγκόσμια.
Από τα αποτελέσματα του αγώνα θα σχηματιστεί Εθνική ομάδα για να συμμετάσχει υπό προϋποθέσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.
Κάθε σύλλογος μέλος της ΕΟΥΔΑ  μπορεί να συμμετάσχει με όσους αθλητές επιθυμεί, οι οποίοι υποχρεωτικά θα διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας θεωρημένο από γιατρό για το τρέχον έτος.
Οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσουν όλα τα αιτούμενα στοιχεία και κυρίως,  να αναγράφουν :

Το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό Μητρώου των αθλητών από το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας.
Το δελτίο συμμετοχής πρέπει απαραιτήτως να είναι υπογεγραμμένο από τον νόμιμο εκπρόσωπο του συλλόγου και να φέρει την σφραγίδα του συλλόγου. Η συμμετοχή επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους

Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει του Κανονισμού της ΕΟΥΔΑ, ο οποίος ισχύει από 1.1.2012 και  τον οποίο πρέπει να γνωρίζουν αλλά και να εφαρμόσουν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές.
Όλοι οι αθλητες και συνοδοί πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζουν τον παρόντα Κανονισμό, τους κανονισμούς της CMAS για κάθε αγώνισμα και την Προκήρυξη των αγώνων σε όλα τα άρθρα τους.

Το άρθρο 3.1.5 του διεθνούς κανονισμού δυναμικής άπνοιας της CMAS που αναφέρεται πιο κάτω θα τροποποιηθεί για τις ανάγκες διεξαγωγής του αγώνα.
3.1.5 Κατάταξη αθλητών του αγώνα
3.1.5.1  Η σειρά εκκίνησης για την συμμετοχή των αθλητών αποφασίζεται  με κλήρωση στην τεχνική συνάντηση, πριν τον αγώνα.

3.1.5.2  Όλοι οι αθλητές θα κάνουν μία προσπάθεια για πρόκριση. Στο τέλος αυτού του σταδίου, καθορίζεται η κατάταξη, και δημοσιεύεται άμεσα.

3.1.5.3  Οι αθλητές μέχρι και το νούμερο θέσης 8 (οκτώ) στην προσωρινή γενική κατάταξη  προκρίνονται για να λάβουν μέρος στον τελικό.

3.1.5.4  Οι  επιδόσεις στους προκριματικούς δεν μπορεί χρησιμοποιηθούν στην τελική κατάταξη, εκτός από την περίπτωση  ισοβαθμίας, όταν δύο όμοιες προσπάθειες πραγματοποιηθούν  στον τελικό.

3.1.5.5 Τελικός.

3.1.5.5.1 Ο τελικός πραγματοποιείται με μία προσπάθεια για κάθε αθλητή.

3.1.5.5.2  Η σειρά των αθλητών βασίζεται στις επιδόσεις τους στο στάδιο των προκριματικών.  Ο έχων την υψηλότερη επίδοση κάνει την τελευταία προσπάθεια.

3.1.5.5.3  Όταν όλοι οι αθλητές στον τελικό ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους, συντάσσεται η λίστα της  κατάταξης  και δημοσιεύεται άμεσα.

3.1.5.5.4  Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται  υπ’ όψιν η κατάταξη των προκριματικών.

3.1.5.5.5  Αν κατόπιν λήψης υπ’ όψιν  των δύο προσπαθειών των δύο αθλητών, υπάρχει ακόμη ισοβαθμία, οι αθλητές  θα λάβουν την ίδια θέση στην τελική γενική κατάταξη.

Θα ισχύσει  η πιο κάτω τροποποίηση

3.1.5.5 Τελικός.

3.1.5.5.1 Ο τελικός πραγματοποιείται με μία προσπάθεια για κάθε αθλητή.

3.1.5.5.2 Η σειρά εκκίνησης για την συμμετοχή των αθλητών αποφασίζεται  με κλήρωση στην τεχνική συνάντηση, πριν τον αγώνα όπου οι αθλητές θα δηλώσουν τις επιδόσεις τους.

3.1.5.5.3  Όταν όλοι οι αθλητές στον τελικό ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους, συντάσσεται η λίστα της  κατάταξης  και δημοσιεύεται άμεσα.

3.1.5.5.4  Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται  υπ’ όψιν η κοντινότερη προς την δήλωση επίδοση η οποία και υπερισχύει.

3.1.5.5.5  Αν κατόπιν λήψης υπ’ όψιν  των δηλώσεων των δύο αθλητών, υπάρχει ακόμη ισοβαθμία, οι αθλητές  θα λάβουν την ίδια θέση στην τελική γενική κατάταξη.
Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να ορίσουν υποχρεωτικά έναν (1) αρχηγό ο οποίος  θα μπορεί να είναι και αγωνιζόμενος  αθλητής. Αν συμμετέχουν με έναν αθλητή αυτός θεωρείται αρχηγός.

Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται από τους αρχηγούς των ομάδων με την καταβολή παραβόλου 50€, το οποίο εισπράττει ο διοργανωτής σύλλογος, για λογαριασμό της ΕΟΥΔΑ, εκδίδοντας το αντίστοιχο παραστατικό είσπραξης.
Εφόσον ο ενιστάμενος σύλλογος δικαιωθεί, του επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του παραβόλου ως αχρεωστήτως καταβληθέν, άλλως αυτό εκπίπτει υπέρ της ΕΟΥΔΑ.

Χρόνος υποβολής ενστάσεων
Για ότι αφορά την συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα, η ένσταση υποβάλλεται προ της έναρξής του.
Για ότι αφορά διαφωνία σχετικά με την καταμέτρηση  σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού. 
Για ότι αφορά την τέλεση του αγώνα έως και μισή ώρα μετά τη λήξη του. 

Όλες οι ενστάσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα εκδικάζονται ΑΜΕΣΩΣ από την Επιτροπή Αγώνα. Ενστάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν εκδικάζονται και απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

Όλοι οι αθλητές πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο, βάσει του Κανονισμού, εξοπλισμό τους ο οποίος και είναι αποκλειστική ευθύνη ενός εκάστου.
Κατά την συγκέντρωση των αθλητών παραδίδονται από τους αρχηγούς τα δελτία των αθλητών στην Επιτροπή Αγώνα για έλεγχο και πιστοποίηση, τα οποία πρέπει να είναι ευκρινώς θεωρημένα από γιατρό, για το τρέχον έτος.
Η ΕΟΥΔΑ και ο διοργανωτής σύλλογος ουδεμία ευθύνη φέρουν για τυχόν βλάβες, ζημιές ή ατυχήματα που θα μπορούσαν να συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα πριν ή μετά τη λήξη του, καθώς και κατά τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις των αγωνιζομένων και των θεσμικών παραγόντων του αγώνα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρευρίσκεται ιατρός για την κάλυψη τυχόν ανάγκης παροχής πρώτων βοηθειών.
Όλοι οι παράγοντες του αγώνα καθώς και τυχόν φίλαθλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τις σχετικές εντολές των Εποπτών Ασφαλείας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα Δελτία Συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν για έλεγχο είτε με φαξ    2109819961 είτε στο email eoydatk@otenet.gr το αργότερο έως 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 .
Όλοι οι σύλλογοι με το πέρας του ελέγχου θα ειδοποιηθούν αν προκύψει πρόβλημα για την συμμετοχή τους από τον διοργανωτή.

Οι προβλεπόμενες παροχές από τον διοργανωτή είναι :
1.      Έρμα ένδειξης,  θα παρασχεθεί σε όλους τους αγωνιζόμενους αθλητές
2.      Τα έπαθλα των βραβεύσεων (όπως περιγράφονται παρακάτω)
3.      Γραμματειακή υποστήριξη
Για όλα τα άλλα που πιθανόν θα χρειασθούν οι αθλητές, θα επιληφθούν είτε οι ίδιοι, είτε οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Απόστολος Μπέλλος τηλ 6975863210 email  tolisbellos@gmail.com

ΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η ΕΟΥΔΑ αθλοθετεί :
Μεταλλια σύνολο τρία (3) σε κάθε αγώνισμα.
Για τους τρεις πρώτους νικητές στο ατομικό.
Αναμνηστικά διπλώματα
Θα δοθούν σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του αγώνα (αθλητές, αρχηγούς, κριτές, επόπτες, ιατρό και Επιτροπή Αγώνα).
Συνημμένα θα βρείτε :      
1.      Κανονισμό ΕΟΥΔΑ
2.      Kανονισμό στατικής άπνοιας CMAS
3.      Kανονισμό δυναμικής άπνοιας CMAS
4.      Δελτίο συμμετοχής  αθλητών, αρχηγού
Σας περιμένουμε με πολύ χαρά και ευχόμαστε σε όλους καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Με αθλητικούς  χαιρετισμούς,
Επιτροπή Άπνοιας ΕΟΥΔΑ.